RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Зеленський закликав світ зупинити Росію: це – держава-терорист

Президент Володимир Зеленський через платформу Global Citizen вкотре звернувся до світу із закликом сприяти ухваленню рішення про захист українського неба від російських атак.

Про це повідомляє прес-служба глави української держави.

“Світ повинен дуже жорстко, а головне – швидко реагувати. Світ повинен зупинити владу Росії. Зупинити Росію. Повинен зупинити ракетні обстріли, щоденні бомбардування”, – наголосив Зеленський.

Він зазначив, що весь світ знає, що таке тероризм, захоплення заручників, підрив літаків, але зараз світова спільнота зіткнулася із більш масштабним проявом тероризму.

“Зараз ви бачите дещо страшніше – вже не індивідуальний терор, не якусь маргінальну терористичну організацію. Ви бачите державу-терориста. Держава, яка сплановано знищує міста України крилатими ракетами, авіабомбами, артилерією. Державу, яка дозволяє собі стріляти з танків по атомних станціях. Жоден інший терорист такого ще не робив”, – нагадав президент.

Він запропонував: якщо західні політики бояться ухвалити важливе рішення щодо закриття неба над Україною для російської авіації, вони мають надати нам засоби захисту у небі.

“Дайте українцям літаки, якими зможемо захищати нас, наших дітей, наших друзів, батьків, наші міста, нашу пам'ять, нашу архітектуру. Дайте Україні протиракетну оборону, щоб гарантувати, що жодну атомну станцію не буде підірвано і не буде знищено Україну і всю Європу”, – закликав він.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що перша леді Олена Зеленська закликала НАТО встановити безполітну зону в Україні і врятувати наших дітей.