RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Ми підемо до кінця і не здамося: Зеленський звернувся з яскравим зверненням до британського парламенту

Президент Володимир Зеленський у вівторок, 8 березня, у відеорежимі звернувся до депутатів Палати громад британського парламенту і заявив, що Україна не здасться перед лицем вторгнення Росії.

У своєму зверненні український лідер розповів про 13 днів війни в Україні, закликав посилити санкції проти Росії та подякував "великим" країнам за підтримку.

Президент України розповів, що за час війни з Росією загинуло 50 дітей.

Порівнюючи Україну з Великою Британією у Другій світовій війні, Зеленський сказав, що українці борються за порятунок своєї країни "так само, як ви колись не хотіли втрачати свою країну, коли нацисти почали воювати з вашою країною, і вам довелося битися за Велику Британію" .

Зеленський перефразував знаменитий виступ британського прем'єра Вінстона Черчілля про "битву на пляжах":

"Ми не здамося і не програємо, ми підемо до кінця - боротимемося на морі і в повітрі. Захищатимемо нашу землю за всяку ціну. Ми будемо битися в лісах, полях, містах і селах, на узбережжях і пагорбах, на териконах, на березі Кальміуса та Дніпра – і не здамося", - заявив Зеленський.

Британські депутати зустріли його виступ зі стоячими оваціями і не стримували сліз.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що 7 березня Зеленський заявив, що залишиться у Києві, скільки потрібно буде для перемоги .