RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Угорщина не відмовиться від російського газу: Орбан зробив цинічну заяву про війну в Україні

Угорщина засуджує вторгнення Росії в Україну, але не дозволить угорським сім'ям заплатити за цю війну, тому антиросійські санкції не повинні поширюватися на енергетичний сектор.

Про це прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив у Лондоні у вівторок, 8 березня, після переговорів із британським колегою Борисом Джонсоном.

"Зрозуміло, що припинення цієї війни шляхом переговорів відповідає всім нашим інтересам", - сказав Орбан, підкресливши, що найближчими тижнями буде докладено всіх зусиль для відновлення миру.

Прем'єр-міністр Угорщини зазначив, що розширення санкцій на енергетичний та нафтогазовий сектор ляже непропорційно тяжким тягарем на Угорщину.

"Ми засуджуємо військовий напад Росії та війну, але ми не дозволимо, щоб угорські сім'ї заплатили ціну війни", - заявив Орбан.

На його думку, санкції не повинні поширюватися на імпорт нафти та газу. Він сказав, що Угорщина купує більшу частину своєї нафти та природного газу у РФ, і наголосив, що 90 відсотків угорських сімей опалюють свої будинки газом. Також глава уряду Угорщини додав, що економіка його країни не може функціонувати без нафти та газу.

Раніше президент США Джо Байден оголосив про заборону США на імпорт російської нафти та інших енергоносіїв, посиливши кампанію тиску на Москву, щоб помститися за вторгнення в Україну.