RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Третина армії РФ знищена, ворог виснажений: звернення Арестовича 12 березня

На сімнадцяту добу, 12 березня, війни нацистська Росія виснажила свої атакуючі угрупування та переходить в оборону. Цей статегічний перелом змусив стати в оборону рашистів на Київському, Чернігівському, Сумському, Харківському та південному напрямках.

Про це повідомив радник глави Офісу Президента Олексій Арестович під час свого брифінгу.

"Можна сказати, що на найбільших операційних напрямках противник виснажив свої атакуючі угруповання і стає в оборону. Окремі сили противника намагаються просуватися, але гинуть під нашими ударами", - заявив Арестович.

Ворог ще намагається просуватися в тактичному відношенні у зоні ООС - це Сєвєродонецьк, район Волновахи, Маріуполя.

"Маріуполь - найбільш болюча наша точка. Командування про це знає вживає відповідних заходів", - наголосив радник.

За даними командування ЗСУ, понад 90 батальйонних тактичних груп ворог застосував на території України, 30 з яких наразі знищено або виведено з ладу.

"Тобто ми перемололи третину війська противника. Зараз противник намагається зішкрібати резерви десь там на Кавказі, Криму, так званих ЛНР, ДНР, проводячи часткову мобілізацію. Він намагається створити ще угруповання ще в 10-15, до 20 тисяч осіб, і за пару тижнів кинути їх знову на фронт, намагаючись переломити ситуацію. Якщо ми з вами перемололи тут елітні підрозділи, то ця смазка для штика взагалі небоєздатна", - запевнив Арестович.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що українські захисники знищили цілий полк російських нацистів.