RU  UA  EN

Неділя, 16 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.30
НБУ:USD  40.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 червня

Всі новини

"Я пропоную вам вибір": Зеленський звернувся до російських контрактників

Український президент Володимир Зеленський закликав російських військових, яких Москва відправила воювати в Україну, здатися та пообіцяв належне поводження.

Про це йдеться у відеозверненні глави держави, опублікованому у Telegram-каналі Zelenskiy/Official.

Зеленський вважає, що саме вижити бажають російські солдати та ненавидять свою державу, про що свідчать перехоплені українськими спецслужбами телефонні розмови. Президент погодився, що їм дійсно немає тут заради чого гинути.

"Російські контрактники! В України ви нічого не заберете. Ви забиратимете життя. Вас дуже багато. Але і ваше життя теж заберуть. Я знаю, що ви хочете вижити. Ми чуємо у перехопленнях ваших розмов, що ви насправді думаєте про цю війну, про цю ганьбу і про свою державу. Ми робимо висновки", - сказав він.

Зеленський зауважив, що контрактникам варто скористатися шансом вижити.

"Тому я пропоную вам вибір. Від імені українського народу даю вам шанс, шанс вижити. Якщо ви здаєтеся нашим силам, ми будемо поводитися з вами так, як і належить поводитися з людьми. Саме з людьми – гідно. Як із вами не поводилися у вашій армії. І як ваша армія не ставиться до нашої", - додав глава держави.

Раніше "Апостроф" писав, що полонені солдати-строковики російської армії розповіли про те, як керівництво Росії збрехало їм про нібито "спецоперацію", а насправді - агресивну війну та окупацію українських земель.