RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Росіян "прасують" не лише в Україні: у РНБО висловилися про відкриття нових фронтів

Відкриття інших фронтів у сфері інтересів РФ на територіях інших країн було б відчутною допомогою Україні у протистоянні російській агресії.

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данилов у ефірі телемарафону.

"Після того, як Нагірний Карабах ввів воєнний стан у себе на території сьогодні, я можу сказати: там справді відбуваються події. "Байрактари" не лише прасують орків на нашій території, вони відпрацювали в Нагірному Карабаху. І там Вірменія сьогодні звертається до РФ, щоб вона допомогла військами, але вони звідти війська знімали та відправляли в нашу країну минулого тижня. Ми відслідковували ці колони, які йшли. І ми розуміємо, що допомога, яку РФ обіцяла Нагірному Карабаху та Вірменії, мабуть, там навряд чи з'явиться”, сказав чиновник.

Він зазначив, що після заяви Японії про належність чотирьох островів Курильської гряди безпосередньо цій країні Росія почала навчання. Але кількість військовослужбовців там дуже мала, оскільки їх усіх відправили до України.

“Чим буде закінчуватися ця ситуація, поки що невідомо. Але якщо відкриватимуться другі фронти для Російської Федерації, які вона штучно створила власними діями за свою коротку історію, вони нам дуже якісно допомагатимуть”, – заявив секретар РНБО.

На його думку, Грузія поводиться зараз не дуже коректно.

"Але якби і Придністров'я, і Грузія, і всі сьогодні займалися б поверненням своїх територій... Більш того, Польща поки що не на офіційному рівні вже виступила з претензіями на Калінінградську область. Це б нам точно допомагало, бо їм було б чимось займатися, крім того, щоб знищувати наші міста та села, вбивати наших дітей та жінок”, – резюмував Данилов.

Раніше ми опублікували актуальну карту ситуації в Нагірному Карабаху, де Азербайджан пішов у наступ, зайшовши до зони відповідальності російського "миротворчого" контингенту.