RU  UA  EN

Вівторок, 28 травня
  • НБУ:USD 40.02
  • НБУ:EUR 43.20
НБУ:USD  40.02
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 травня

Всі новини

Російські нацисти вбили майже 150 українських дітей, сотні поранено: омбудсмен навела страшну статистику

Станом на 10 годину 31 березня 2022 за даними Єдиного реєстру досудових розслідувань, а також інших джерел, які потребують підтвердження, з початку вторгнення Російської Федерації в Україні загинуло 148 дітей (троє - за останню добу) та постраждало 232 дитини (10 за останню добу).

Про це уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомляє у своєму Telegram-каналі.

Унаслідок артилерійського обстрілу Лисичанська у Луганській області поранено чотирьох членів родини, двох дітей: дівчинку віком 1 рік і 7 місяців та хлопчика 7 років в тяжкому стані було госпіталізовано. Дітям загрожувала ампутація ніг. Після другої операції дівчинка померла. Лікарі продовжують боротися за життя її братика.

У Чугуївському районі Харківської області через наїзд автомобіля на протипіхотну міну дві особи загинули, ще п'ятеро, в тому числі шестимісячна дитина, отримали поранення.

Під завалами зруйнованого ракетним ударом житлового будинку у Донецькій ОТГ Ізюмського району області рятувальники відшукали тіла 2 людей, одна з яких – дитина.

У Великоолександрівському районі Херсонської області від отриманих поранень під час обстрілу загинула 3-річна дитина.

Внаслідок активних бойових дій окупантом зокрема у місті Маріуполі, на окремих територіях Київської, Чернігівської та Луганської областей, відсутня можливість огляду територій обстрілів та руйнувань. Наразі фактичні дані щодо загиблих та поранених дітей у зазначених регіонах встановлюються.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Ізюмському районі Харківської області при обстрілі окупантами автомобіля загинула сім'я, у тому числі трирічна дитина.