RU  UA  EN

Пʼятниця, 24 травня
  • НБУ:USD 39.75
  • НБУ:EUR 42.80
НБУ:USD  39.75
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 травня

23 травня

22 травня

21 травня

Всі новини

Польський прем'єр про різанину у Бучі: це тривожний сигнал для Європи

У Польщі вимагають негайно скликати саміт ЄС щодо злочинів російських військових в Україні. Крім того, ця європейська країна закликає посилити санкції проти Росії після того, як світ побачив той жах, який наробили рашисти на Київщині.

Про це у Facebook написав голова польського уряду Матеуш Моравецький.

Він наголосив, що злочини, скоєні окупантами щодо мешканців Бучі та інших міст навколо української столиці, "слід назвати геноцидом, за який потрібно буде відповісти".

"Всі винуватці цих злочинів – як прямі, так і непрямі – мають бути суворо покарані у міжнародних трибуналах" , – заявив Моравецький.

Він написав, що різанина у Бучі – це "більше, ніж тривожний сигнал для Європи та всього світу". "Це - страшний крик про справедливість, про свободу, про право на життя, про базові та загальнолюдські цінності", - наголосив європейський політик.

Моравецкій висловив переконання, що Євросоюз має конфіскувати активи РФ у банках Західної Європи, а також майно олігархів країни-окупанта.

“ЄС має якнайшвидше розірвати всі торгові відносини з Росією. Європейські гроші мають припинити вступати до Кремля. Бандитський і все більш тоталітарний режим путіна заслуговує лише одного – санкції, які нарешті почують діяти”, - написав він, додавши, що Україна має отримати більше зброї, щоб "захищати дітей та жінок у Бучі, Маріуполі та сотнях інших місць".

“Це наш політичний та моральний обов'язок. Більше ніяких маневрів та хибних жестів. Досить! Пані президент Єврокомісії, пан президент Євроради, вимагаю якнайшвидше скликати Єврораду з питань російських злочинів та ефективних санкцій”, - написав прем'єр.


Нагадаємо, раніше "Апостроф" повідомляв про реакцію лідерів Німеччини, США та Франції на звірства, що відбувалися на Київщині.