RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Це потрібно саме Росії: у Британії назвали причини обстрілу Краматорська окупантами

Британський експерт наголосив на важливості військового завдання для РФ стріляти ракетами по цивільній залізничній інфраструктурі Донбасу, зокрема, Краматорську, де загинуло від ворожого удару вже понад 50 людей.

Про це повідомив старший науковий співробітник Королівського інституту оборонних досліджень Джастін Бронк інформагентству AP.

За словами Бронка, з'ясувати, хто випустив ракету, можна за тим, хто мав мотиви стріляти по цивільній залізничній інфраструктурі Донецької області.

"Українські військові відчайдушно намагаються посилити свої частини в районі Краматорська, Слов'янська і Сєверодонецька. І залізничні станції в цьому районі на території, що утримується Україною, мають вирішальне значення для руху техніки й людей. Так, для РФ важливим військовим завданням є порушення цієї залізничної мережі й особливо станцій, де вони можуть завантажувати й розвантажувати свою техніку", – пояснив він.

Раніше "Апостроф" писав, що внаслідок удару ракети по залізничному вокзалу у Краматорську багато людей отримали жахливі поранення, втратили руки і ноги.