RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Києву давали три дні на евакуацію: світ знав, що Путін готує війну проти України

Протягом довгих місяців світ знав, що Путін готує вторгнення в Україну, але замість зброї та санкційного тиску на РФ Києву пропонували евакуюватися.

Про це радник голови Офісу президента Михайло Подоляк написав у Twitter.

“Світ знав, що Росія планує війну та готує розстрільні списки для України, багато місяців. Коли ми просили зброю та санкції, нам пропонували… евакуацію та уряд у Zoom. Коли ми просили розірвати з Росією бізнес-зв'язки, нам казали, що Києву залишилося три дні”, – йдеться у повідомленні.

Подоляк зазначив, що президент РФ частково мав рацію у своїх розрахунках, оскільки частина істеблішменту на той час уже вирішила здати Україну.

“Вони були готові висловити стурбованість, запровадити напівсанкції та продовжити життя. Але дехто був проти. Президент Володимир Зеленський та народ України”, – написав він.

За словами чиновника, іноді одна людина може змінити все, просто зробивши правильний вибір, прислухавшись до свого серця.

“Цей вибір ще не пізно зробити політикам Європи. Настав час взяти відповідальність за майбутнє Європи та відмовитися від російських нафти та газу”, – резюмував Подоляк.

Раніше в ЄС заявили про початок роботи над шостим пакетом санкцій проти РФ на підтримку України, які також включатимуть обмеження на експорт російської нафти.