RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Це – священно: у Раді назвали "червоні лінії" на переговорах з Росією

Дипломатичний шлях встановлення миру з Росією – це найкраще, що можливо. Інакше на нас чекає продовження війни, жертви та руйнування. Проте Україна має свої червоні лінії на переговорах із Росією.

Про це спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук заявив РБК-Україна.

На його думку, у Києва та Москви ще залишився шанс зберегти дипломатичний шлях виходу із ситуації.

"Водночас і росіяни мають зрозуміти – у кожного дипломатичного спілкування є коридор. З кожною такою Бучею, з кожним таким Ірпенем, з кожною такою Бородянкою, Гостомелем, Стоянкою цей коридор стає все вувжчим і вужчим", - каже голова українського парламенту.

Він наголосив, що ця війна не потрібна нікому, і це розуміють усі здорові сили у суспільстві.

"Весь світ об'єднався навколо України, весь світ нас підтримує – хтось більше, хтось менше. Байдужих нема. Усі розуміють, що сьогодні Україна воює за світову демократичну цивілізацію. Мені здається, що одній людині в Росії треба просто вийти з бункера і подивитись, що він зробив і до чого довів теперішній світ. Я дуже закликаю припинити всі обстріли, атаки і почати розмовляти”, - заявив Стефанчук.

Проте він наголосив, що у цих переговорах питань української незалежності, територіальної цілісності та українського суверенітету не може стояти.

"Вони не можуть бути предметом будь-яких домовленостей. Це ті "червоні лінії", які ніхто з влади не перейде, це є священним", - резюмував спікер.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що президент України Володимир Зеленський готовий до переговорів із лідером РФ Володимиром Путіним і під час зустрічі він не планує переступати через "червоні лінії", які загрожують безпеці країни.