RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Роки, а не десятиліття: у керівництві Єврокомісії закликали швидше надати Україні статусу кандидата в члени ЄС

Віце-президентка Європейської комісії заявила, що Україна повинна вступити до ЄС не за десятиліття, а через кілька років за сприянням усіх членів блоку, оскільки український народ заслуговує на це.

Про це Віра Юрова розповіла в інтерв'ю іспанській газеті El Pais.

На її переконання, Україна має якнайшвидше отримати статус кандидата на членство в Європейському Союзі, тому що це буде справедливо у ставленні до українців. Також вона нагадала, що Європейська комісія ухвалить остаточне рішення й оголосить висновок щодо надання Україні статусу кандидата в члени ЄС вже 17 червня.

"Давайте якнайшвидше дамо їй можливість отримати статус кандидата. Це дуже сильне символічне послання та стимул для українського народу. Ми ухвалимо рішення у п'ятницю", - наголосила вона.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що очільниця Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн запевнила - її відомство підготує свої рекомендації щодо надання статусу кандидата в ЄС для України вже до кінця цього тижня. Вона вважає позитивне рішення з цього питання буде "заслуженим напрямком" для українців.

Також "Апостроф" писав, що Європейський парламент підтримав резолюцію та рекомендував надати Україні статус кандидата на членство в ЄС.