Британський прем'єр потренувався разом із ЗСУ: відео

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон відвідав українських бійців, які навчаються разом із британськими військовими у Північному Йоркширі. Британський політик особисто провів випробування різних видів озброєння.

Відповідне відео він опублікував у Twitter.

"Цього тижня я відвідав українські війська, які проходять навчання у британських збройних силах у Північному Йоркширі. Великобританія має намір зробити все можливе, щоб допомогти Україні продовжувати відбивати російську агресію", – йдеться у повідомленні.

Під час тренування Джонсон покинув гранату, посидів за кулеметом і подивився у приціл ПТРК.

An error occurred while retrieving the Tweet. It might have been deleted.

Політик нагадав, що Британія разом із США та Німеччиною домовилися про постачання Україні РСЗВ, які вже змінюють ситуацію на фронті, а також уже поставила 6900 ПТРК, 120 бронемашин та багато іншого озброєння, та висловив упевненість у майбутній перемозі нашої країни над Росією.

"Я знаю, що в результаті український народ досягне успіху. Я знаю, що українські сили досягнуть успіху. Я дуже пишаюся роллю, яку Британія грала досі. Але врешті-решт все це – завдяки героїзму українських військових", – підсумував Джонсон.

Раніше президент України Володимир Зеленський провів перемовини з головою британського уряду Борисом Джонсоном. Політики обговорили військове співробітництво між країнами.

Також "Апостроф" повідомляв, що прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон оголосив про відставку з посади глави уряду Великобританії. Цьому рішенню передувало те, що у відставку подали десятки британських чиновників.