RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Вони ще зберігають надії: у МЗС України допустили новий наступ РФ та назвали терміни

Російська Федерація, незважаючи на великі втрати, може спробувати розпочати новий великий наступ наприкінці січня-лютого нового року. Україна зараз робить усе можливе, щоб цього не сталося.

З такою заявою під час брифінгу для іноземних ЗМІ виступив голова МЗС нашої країни Дмитро Кулеба.

Читайте також: Можуть лише оборонятися: британська розвідка розповіла, чому Росія не готова до нападу

"Я думаю, що російська здатність робити великий наступ, який, можливо, буде відновлено десь наприкінці січня-лютого... це те, що вони намагаються робити. І ми, звісно, робимо все можливе, щоб не допустити цього. Я не говорю точно, що це відбувається", – розповів головний дипломат України.

Він вважає, що потрібно враховувати мобілізацію, яку проводить країна-окупант, а також пересування важкого озброєння росіян. Це вказує на те, що Кремль все ще має надію, що Росія зможе прорвати лінію оборони України і просунутися вглиб нашої країни. Тому Україна робить все для того, щоб цього не сталося і Кулеба впевнений у тому, що плани Москви все ж таки проваляться.

Він додав, що зараз робиться все можливе для прискорення перемоги України, а будь-яке рішення про припинення війни ґрунтуватиметься на виході ворога з усіх куточків нашої країни та поверненні до кордонів, які були у 2014 році.

"Але ми докладаємо всіх зусиль. І якщо це станеться влітку, це, звичайно, стало б чудовою нововведенням", – розповів голова відомства.

Нагадаємо, раніше експерт розповів про те, що ракетні атаки на Україну можна припинити одним рішенням дідуся Джо .