RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

За Мінські угоди і не лише: Зеленського просять притягнути Порошенка до відповідальності

Володимира Зеленського просять "відновити розслідування справ про діяльність Петра Порошенка", зокрема щодо підписання "Мінських угод" - відповідна петиція зареєстрована та сайті Президента Україні та набрала майже 2700 голосів.

Документ опубліковано на сторінці "Електронні петиції".

Так, його було опубліковано на сайті президента 1 березня і станом на 17 березня петиція набрала 2699 голосів із 25 000 необхідних для розгляду головою держави. Збір підписів триватиме ще 76 днів.

Автор петиції наполягає на тому, аби п'ятого президента України Петра Порошенко та інших чиновників, які брали участь у підписанні "Мінських угод", "Комплексу заходів щодо виконання Мінського протоколу", а також причетних до створення схем постачання вугілля з території "ЛДНР" було притягнуто до відповідальності.

Читайте також: Ексклюзив Апострофа: Ботоферма Порошенка - хто її створив і як вона працювала

"Підписанню Мінських домовленостей передували бойові дії, що розгорнулися під містом Іловайськ Донецької області, у результаті яких загинуло, поранено та зникло безвісті до 1000 військовослужбовців України, а Мінському протоколу - бої за місто Дебальцеве, у яких також загинуло до 300 військовослужбовців України. При цьому, за відповідні епізоди ніхто з високопосадовців, які надавали накази, не був покараний", - йдеться у повідомленні.

Окрім цього, наголошується, що з підписанням Мінських домовленостей відбулося поступове замороження війни (АТО, ООС) у Луганській та Донецькій областях. Внаслідок цього Росія наростила вплив у регіоні, а Україна втратила зв’язок зі значною кількістю громадян, які проживають на окупованих територіях.

Раніше ми писали, що Зеленський відповів на петицію про нову офіційну назву Росії.

Вас може зацікавити:

Зупинимо окупанта там, доки він не вдерся до нас: чому українцям не варто уникати мобілізації

Повернення виплат військової "тридцятки": Зеленський відповів на петицію

У ЗСУ хочуть посилити відповідальність: готовий проєкт закону