RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Невизначеність – це слабкість: Зеленський відреагував на перші заяви з саміту НАТО

Президент Володимир Зеленський відреагував критикою політики НАТО щодо України, коментуючи заяви, які були озвучені у перший день саміту Альянсу у Вільнюсі.

Про це йдеться у повідомленні в офіційному Telegram-каналі Зеленського.

Читайте також: Україна стане ближче до НАТО: Столтенберг на саміті у Вільнюсі зробив перші заяви, відео

За словами глави держави, Україна, яка понад 500 днів відбиває російську агресію заслуговує на повагу і чітке визначення перспектив щодо членства в НАТО, яке могло б допомогти нашій країні перемогти ворога.

"Ми цінуємо наших союзників. Ми цінуємо нашу спільну безпеку. І ми завжди цінуємо відкриту розмову. Україна буде представлена у Вільнюсі, на саміті НАТО. Бо це – повага. Але Україна теж заслуговує на повагу. Зараз, на шляху до Вільнюса, ми отримали сигнали про те, що обговорюються формулювання без України. І я хочу підкреслити: це формулювання тільки щодо запрошення, а не щодо членства України", - заявив Зеленський.

Він боляче сприйняв заяви щодо відсутності часових рамок щодо вступу України до НАТО.

Читайте також: Таємниці Вільнюського двору: чи скаже НАТО "так" Україні

"Безпрецедентно й абсурдно – коли немає жодних часових рамок і для запрошення (!), і для членства України; і коли натомість додається якесь дивне формулювання про "умови" навіть для запрошення України… Це схоже на те, що немає готовності ані запросити Україну в НАТО, ані зробити її членом Альянсу", - додав глава держави.

На його думку, політика НАТО залишає можливість торгуватися членством України в Альянсі у переговорах із Росією, а для Росії це, у свою чергу, означає мотивацію й надалі продовжувати свій терор.

"Невизначеність – це слабкість. І я відверто обговорю це на саміті", - резюмував Зеленський, який візьме участь в роботі саміту у середу, 12 липня.

Нагадаємо, раніше президент Литви Гітанас Науседа попередив, що на саміті НАТО Україна отримає чимало, але не все, на що сподівається.

  • Вас може зацікавити:

Шлях до НАТО стане коротшим: Кулеба повідомив про довгоочікуване рішення союзників

Франція передасть Україні "зброю перемоги": що відомо про ракети SCALP

Максимум – Рада: що Альянс готовий запропонувати своєму 33-му члену вже зараз