Білорусь - донор війни: що там зараз роблять війська РФ і чи можливий новий наступ на Київ

Країна-терорист Росія використовує Білорусь як донора озброєння і військової техніки, а її територію - як плацдарм з якого ведеться розвідка. При цьому ударних угрупувань на території республіки не створено.

Про це "Апострофу" розповів командувач Об’єднаних Сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв.

"На сьогодні військову інфраструктуру (полігони, польові учбові центри тощо) росія використовує виключно як місця для підготовки, злагодження та відновлення власного особового складу. Підрозділи збройних сил білорусі, які розгорнуті вздовж українського кордону ударного потенціалу не мають й можуть виконувати лише завдання з посилення охорони власного кордону", - наголосив він.

Наєв також зазначив, що при всьому цьому недооцінювати противника не варто й у разі відповідного рішення, Росія може наростити існуюче угруповання на території Білорусі, для чого в готовності утримує відповідну інфраструктуру.

Читайте також: Рухаються до наметового табору: в Білорусь заїхала велика колона "вагнерівців"

"Враховуючи можливість поновлення наступальних дій на північному напрямку, особливої актуальності набула інформація про плани розмістити на території сусідньої держави підрозділи ПВК “Вагнер”. Отже, загроза вторгнення з білорусі залишається", - пояснив командувач Об’єднаних Сил ЗСУ.

Він додав, що при цьому українські сили повністю проінформовані про плани противника та вживаємо відповідних заходів.

"У прикордонних районах нами прораховані всі варіанти дій противника, розглянуті всі сценарії розвитку подій, у тому числі найбільш загрозливі, та вжиті всі відповідні заходи", - резюмував Наєв.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Загроза вторгнення з Білорусі залишається, але ми знаємо про плани супротивника - Сергій Наєв

  • Вас може зацікавити:

Окупанти вивели з Білорусі майже всі війська: що відбувається на північних кордонах України

Чеські ЗК Viktor успішно знищують ворожі "шахеди": Наєв показав фото і відео роботи

"Робота йтиме й надалі": Наєв про ситуацію на кордоні України та Білорусі, відео