RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

""Плану Б" немає": Кулеба про сценарій припинення допомоги зброєю від західних країн

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба висловився про можливе припинення постачання зброї Україні з заходу – за його словами, плану Б у країни немає.

Про це він заявив в інтерв’ю кореспондентці CNN Кріштін Аманпур.

На запитання кореспондентки, який "план Б" має Україна, якщо не вдасться отримати зброю від західних партнерів, він відповів, що такого немає, оскільки країна "впевнена в "плані А"".

"Україна завжди буде боротися з наявними у неї ресурсами. І як правильно сказав генсек (НАТО. – Ред.), те, що дається Україні, не є благодійністю. Це інвестиція в захист НАТО, а також у захист процвітання американського народу", – додав він.

Читайте також: Ленд-ліз, спроба №2: у США вигадали, як обійти опір республіканців

Голова МЗС пояснив, що у випадку перемоги Росії у цій війні, "інші лідери в усьому світі матимуть спокусу піти слідами Росії", що призведе до сплати "набагато, набагато вищої ціни" від США.

"Ті, хто у своїх зовнішньополітичних розрахунках вважає, що Путін не наважиться напасти на країну НАТО, якщо він побачить, що він може досягти успіху в Україні, роблять величезну помилку і повинні змінити роботу", – вважає міністр.

Тож, за його словами, якщо Україна не отримає допомогу зараз, ціна всього може бути в рази вищою.

Нагадаємо, до кінця 2023 року Конгрес США не затвердив додаткове фінансування для України, що перешкоджає Білому дому оголошувати нові пакети військової допомоги. У Євросоюзі також тривають обговорення щодо затвердження чотирирічного фонду підтримки Києва на 50 мільярдів євро.

Раніше ми писали, що США дають Україні новий пакет військової допомоги на $250 млн.

  • Вас може зацікавити:

Україна в "заручниках" американської політики: скільки США передали військової допомоги і які шанси на 2024 рік

Країна-союзник передасть Україні додаткові NASAMS: деталі