RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

На кордоні України з Угорщиною відкриють новий пункт пропуску - для чого він потрібен

Україна та Угорщина погодили відкриття пункту пропуску "Велика Паладь - Надьгодош" для легкового транспорту та можливість руху порожніх вантажівок масою понад 7,5 тонни на пункті пропуску "Лужанка - Берегшурань".

Про це повідомляє пресслужба Міністерства відновлення України.

Читайте також: Як змінився ринок праці в Україні на третьому році війни: дані НБУ

Зміни до міжурядової Угоди про контроль прикордонного руху підписали віце-прем'єр - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков та посол Угорщини в Україні Хеізера Антала. Після підписання змін до Угоди проект має бути ратифікований парламентами обох країн.

"Підписані зміни до угоди з Угорщиною дозволяють нам розпочати планування проєктних та інфраструктурних робіт для запуску нового пункту пропуску "Велика Паладь - Надьгодош" та забезпечення руху порожніх вантажівок на "Лужанці". Також, ми розглядаємо можливість будівництва нового вантажного пункту пропуску "Дийда - Берегдароц", щоб збільшити пропускну здатність українсько-угорського кордону", - наголосив Кубраков.

Він додав, що паралельно йде підготовка до переговорів щодо запровадження спільного митного та прикордонного контролю з Угорщиною.

"Це дозволить нам прискорити контрольні процедури та знизити час на перетин кордону", - додав Кубраков.

Наразі на кордоні України з Угорщиною діє 5 автомобільних пунктів пропуску. Пропускати вантажівки масою понад 7,5 тонни може лише "Чоп - Захонь". Туди прямують як завантажені транспортні засоби, і порожні. Щодня його перетинають на виїзд з України близько 220 вантажівок.

Раніше "Апостроф" повідомляв про підвищення пенсій з 1 квітня.

  • Вас також може зацікавити:

Збільшення не чекайте: уряд заморозив виплати одній з категорій пенсіонерів

Кабмін ухвалив рішення щодо доплат військовим: кому і скільки будуть платити

Зарплати військових з 1 квітня: чого очікувати і скільки будуть платити