RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

​У Повітряних силах ЗСУ розповіли, чому ворог посилив атаки на аеродроми

Сили оборони України вживають усіх необхідних заходів, аби убезпечити літаки F-16 від атак ворога, коли вони прибудуть на територію нашої країни.

Про це повідомив речник Повітряних сил Збройних сил України Ілля Євлаш в ефірі телемарафону "Єдині новини".

"Всі необхідні заходи вже вживаються для того, аби ефективно забезпечити роботу F-16 та їх розміщення на території України. Звичайно, що ворог буде полювати на ці літаки. Що йому вдасться там щось зірвати – про це говорити не доводиться. Ми і зараз бачимо, що ворог активно намагається атакувати наші аеродроми. Проте українська авіація продовжує виконувати завдання, досить успішно. Тому, звісно, що всі необхідні заходи будуть вжити для того, аби убезпечити літаки та забезпечити їхнє ефективне виконання завдань у нашому повітряному просторі", - наголосив Ілля Євлаш.

Як додав речник Повітряних сил ЗСУ, підготовка наших пілотів для роботи на F-16 перебуває на завершальному етапі, вони вже напрацювали необхідну кількість польотогодин.

Щодо застосування F-16 на полі бою, то за словами Іллі Євлаша, все буде залежати від кількості переданих літаків, їх модернізації та озброєння.

"Звичайно, літаки – це досить потужна складова, але в таких широких умовах ведення бойових дій необхідно розуміти, що це багатокомпонентна складова, яка також передбачає і застосування сухопутної компоненти. Тобто ефективні залагоджені дії приведуть до успіху", - сказав він.

Читайте також: Зеленський розповів, коли данські F-16 будуть в Україні