RU  UA  EN

Неділя, 30 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 червня

Всі новини

Російський історик закликав Україну бомбити саме Москву

Україна вже отримала дозвіл союзників бити по території Росії і завдавати ударів треба найперше по Москві.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив російсько-американський історик Юрій Фельштинський.

"Ми вже помічаємо, що після того, як французи, англійці, американці, німці начебто дозволили Україні завдавати ударів по території Російської Федерації, у Росії сильно запанікували. Ця остання хвиля спільних ядерних навчань у Білорусі, візит до Північної Кореї і навіть “мирна пропозиція” Путіна, про яку ми можемо також поговорити, вона досить кумедна – це результат слів. Слів, сказаних європейськими та американськими лідерами про те, напевно, що все-таки Україна повинна мати право завдавати ударів по території Російської Федерації. Це поки що були сказані лише слова. Я можу уявити, що буде, якщо Україна дійсно почне завдавати ударів по території Російської Федерації. Я ще раз хочу наголосити, що починати треба з Москви. Не з Бєлгородської області... Не з Воронежа, а з Москви", - підкреслив історик.

Він зазначив, що Росія – це країна з одного міста.

"Все, що відбувається за межами Москви та Московської області, не хвилює нікого. Бєлгородська область не турбує нікого. Пів Росії затопило – це нікого не хвилює. Хвилює лише Москва. Якщо удари дійсно почнуть завдаватися Москві, це змінить характер війни. Звичайно, можна вважати, що це спровокує Росію на велику агресію, але я не маю відчуття, що Росія здатна на більший рівень агресії, ніж уже той, який проводиться зараз", - заявив Фельштинський.

На його думку, закінчити цю війну раніше можна було швидко, закривши над Україною небо і дозволивши Україні обстріл Російської Федерації.

"І зараз можна закінчити швидко, закривши над Україною небо, тобто давши Україні зброю, і дозволивши Україні завдавати ударів по території РФ, насамперед по Москві. Бо це єдине, що будь-кого хвилює в цій великій країні Росії", - підкреслив історик.