RU  UA  EN

Вівторок, 2 липня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 липня

Всі новини

Зеленський назвав недостатньою відстань, на яку США дозволили бити по РФ

Відстань, на яку США дозволили Україні бити по території Росії, є недостатньою.

Про це розповів президент Володимир Зеленський в інтерв'ю Труді Рубін, колумністці The Philadelphia Inquirer.

Президент наголосив, що ЗСУ варто вражати аеродроми, де стоять російські літаки, на відстані понад 300 км.

"Треба шукати далекобійні рішення проти аеродромів, де стоять військові літаки, які РФ використовує, аби застосовувати КАБи. Ця територія, беручи Крим – 300 кілометрів плюс. Тому рішення Байдена дати нам можливість бити по скупченню російської техніки на нашій території, або на кордоні або на російській території вздовж кордону – рішення позитивне, але воно не вирішує проблему знищення наших міст і сіл. Ми не можемо тактичною зброєю воювати проти стратегічних проблем, таких як КАБи і їх авіації. АТACMS, які можуть бити за 300 км, напевно, нам ми допомогли сьогодні, коли є аеродроми, де РФ використовує свої КАБи, ми можемо бити по цих аеродромах. Але вже є аеродроми, які знаходяться на більшій відстані, де вони використовуючи інші ракети. Треба дати нам можливість використовувати ATACMS вглиб РФ", - пояснив Зеленський.

Він додав, що тисячі Patriot на місяць у нашої країни не буде. При цьому 1 ракета коштує ~$3 млн. Але питання не лише у грошах, а й у тому, що фізично виробити так багато систем неможливо.

Також голова держави додав, що наразі Росія втрачає 6 військових на 1 загиблого українця. Щодо стосунків РФ з КНДР, то Північна Корея має наразі ~5 млн снарядів — це менше, ніж окупанти використовують на рік.