RU  UA  EN

Неділя, 6 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Політика

Новини

6 жовтня

Всі новини

Аргентина надасть військову допомогу для ЗСУ, - ЗМІ

У Міністерстві оборони Аргентини виступили за підтримку України у війні з Росією та заявили про намір надіслати необхідну зброю українській армії.

Із такою заявою виступив аргентинський міністр оборони Луїс Альфонсо Петрі, інформує Polskie Radio.

"Аргентина вирішила надіслати зброю в Україну. На конгресі правих сил Латинської Америки в Бразилії представник уряду Аргентини обґрунтував рішення "підтримати Україну та Ізраїль у їхніх війнах", - йдеться у повідомленні.

Як зауважив голова оборонного відомства, у минулому Аргентина "обмінювалася обіймами" з Венесуелою, Кубою та Іраном, а тепер робить це з країнами, які борються за власне виживання.

Міністр також повідомив, що Аргентина вирішила подати заявку на вступ до Північноатлантичного альянсу, здійснити закупівлі літаків-винищувачів F-16 замість китайських машин та передати необхідну допомогу Україні, відправивши зброю для протистояння у війні з Росією.

"Ми не можемо залишатися нейтральними в цій ситуації. Ми повинні бути на боці країн, які захищають свою свободу та демократію", - наголосив голова Міноборони.

Нагадаємо, раніше Аргентина подала заявку Північноатлантичному альянсу із проханням про приєднання до НАТО на умовах глобального партнерства.