RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Політика

Новини

19 вересня

Всі новини

Посол США при НАТО анонсувала Patriots для України

Під час саміту НАТО, який відбудеться у Вашингтоні, на Україну очікують позитивні новини стосовно систем протиповітряної оборони Patriot.

Про це під час онлайн-дискусії Foreign Policy "НАТО в новій ері" заявила посолка США при НАТО Джуліанна Сміт, передає "Голос Америки".

Вона зауважила на тому, що Україні варто очікувати на "свіжі новини" стосовно ППО:

"Будуть свіжі новини щодо ППО. Українці у квітні попросили в НАТО сім систем Patriot. І ми маємо дуже позитивну відповідь щодо цього, яка надійде найближчими днями".

За її словами, у Вашингтоні "буде великий тиждень", тому вона закликає стежити за "конкретними оголошеннями, які будуть надходити для України, для союзників по НАТО, новинами про оборонне виробництво, про стійкість, про кібербезпеку".

Як наголошує Джуліанна Сміт, президент України Володимир Зеленський "відчує стійку відданість Україні" з боку НАТО. Альянс зосереджений на питанні України на не збирається відвертатись:

"У нас буде фінансове зобов'язання, згідно з яким і Україна, і Москва дуже чітко зрозуміють, що ми, трансатлантичні партнери, нікуди не відступимо. Як ви знаєте, Путін передбачав, що ми всі відвернемося. Нас це не відволікає. Ми зосереджені на питанні України та збираємося дотримуватися обраного курсу, тож стежте за оголошеннями фінансових зобов'язань".

Також вона зосередила увагу на тому, що під час саміту Альянсу для України підготують "міст до членства" в НАТО: "Це означає, що альянс оголосить про те, що він візьме на себе роль координатора допомоги, яка надходить в Україну, а також навчання українських сил, яке ми всі зараз проводимо".

Раніше "Апостроф" також повідомляв, що проєкт тексту спільного комюніке саміту НАТО, що відбудеться у Вашингтоні 9-11 липня, описує шлях України до вступу в Альянс як "незворотній".