RU  UA  EN

Вівторок, 24 вересня
  • НБУ:USD 41.00
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.00
Політика

Новини

24 вересня

Всі новини

У Міноборони Румунії прокоментували російські фейки про F-16 в Україні

Міністерство оборони Румунії спростувало російські повідомлення щодо винищувачів F-16, які нібито помітили в українському повітряному просторі минулого тижня. Зауважили, що літаки виконують тренувальні та патрульні місії виключно в національному повітряному просторі.

Про це інформує News.ro.

В заяві міністерства, текст якої наводить видання, йдеться про нову спробу дезінформації з боку Росії, яку РФ запустила на платформі Telegram через пропагандистські канали. Мова йде про нібито "серії польотів, здійснених минулого тижня літаками F-16 в українському повітряному просторі в Одеській області". Російська пропаганда у поширюваних фейках повідомляла, що літаки F-16 нібито вилітали з румунських аеродромів.

В заяві йдеться наступне:

"Повідомляємо про нову спробу дезінформації з боку пропагандистських каналів, пов'язаних з Російською Федерацією, щодо серії польотів, здійснених минулого тижня літаками F-16 у повітряному просторі України в Одеській області. Так звані "джерела", не ідентифіковані в повідомленні на російській платформі Telegram, стверджують, що винищувачі F-16 вилітали з румунських аеродромів".

Міноборони Румунії з цього приводу зазначило, що намір дезінформації, ймовірно, пов'язаний з контекстом нещодавнього саміту НАТО у Вашингтоні, на якому були прийняті важливі рішення щодо підтримки оборонних зусиль України.

Румунське міністерство також додає: "... максимально очевидно, що уявні джерела російської пропаганди передають неправдиву інформацію. Літаки F-16 ВПС Румунії виконують тренувальні та поліцейські місії виключно в національному повітряному просторі, в суворій відповідності з правилами, встановленими міжнародним правом".