RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Політика

Новини

20 вересня

Всі новини

Апарат Ради відмовився відповісти, де знаходяться нардепи під час "канікул"

Апарат Верховної Ради відмовився відповісти на запит "Апострофа" з приводу того, де знаходяться нардепи, поки в Раді нема засідань.

Як відомо, з 23 липня в Верховній Раді не проводяться пленарні засідання. Речниця фракції "Слуга народу" Юлія Палійчук в коментарі виданню зазначила, що деякі депутати знаходяться у відрядженнях.

Враховуючи суспільно-політичний резонанс, "Апостроф" звернувся із запитом безпосередньо до Руслана Стефанчука, який підписує розпорядження про відпустки та відрядження. В запиті було всього два запитання:

1. Хто з народних депутатів станом на 5 серпня 2024 року офіційно знаходиться у відпустках?

2. Хто з народних депутатів станом на 5 серпня 2024 року офіційно знаходиться у відрядженні та де?

На запит видання в Апараті Ради відповіли таке:

"За результатами розгляду повідомляємо, що документ, який містив би запитувану Вами інформацію, в Апараті Верховної Ради України не створювався та не знаходиться у його володінні, а може бути отриманий лише шляхом узагальнення та аналітичної обробки даних.

Відповідно до підпункту 3 пункту 2 розпорядження Голови Верховної Ради України від 11 травня 2011 року № 393 "Апарат Верховної Ради України не є розпорядником інформації за запитами на інформацію щодо інформації яка може бути отримана шляхом узагальнення, аналітичної обробки даних або потребує створення в інший спосіб".