RU  UA  EN

Пʼятниця, 13 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Політика

Новини

13 вересня

12 вересня

Всі новини

Регіони Росії живуть у різних віках: нардеп пояснив феномен

Народний депутат України від партії «Слуга народу» Олег Дунда пояснив феномен того, чому різні регіони Росії живуть у різних віках та не можуть чинити спротив як політична нація.

Про це народний депутат розповів в інтерв’ю "Апострофу".

На питання стосовно того, чому місцеві мешканці на Курщині не чинять опору, нардеп відповів так:

"Тут все просто. На спротив спроможна політична нація. Це люди, які розуміють, в якій державі вони живуть, і мають готовність її захищати, не зважаючи ні на що. А Росія – це імперія. А в будь-якій імперії неможливо побудувати політичну націю, бо імперія складається з регіонів, які ніщо не пов’язує".

За його словами, сьогодні регіони Росії живуть у різних віках:

"Сьогодні регіони Росії живуть у різних віках. У Дагестані феодальне середньовіччя, Москва і Петербург у 21 столітті, а Бурятія - то взагалі не зрозуміло, в якому часі існує".

Окрім цього вони мають різну культуру, мову, релігію, та, зокрема, погляди:

"Також регіони Росії мають різну культуру. В них різна мова, різна релігія. І головне, різний погляд на оточуюче середовище. Наприклад, у людини, яка живе у Хабаровську зовсім інший погляд на життя, ніж у людини з Мурманська. Бо в них різні умови. Тобто їх нічого не з’єднує".

З огляду на це робить такий висновок: "Тому люди на Курщині не розуміють, для чого їм ця держава, для чого їм її боронити".