RU  UA  EN

Пʼятниця, 13 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Політика

Новини

13 вересня

12 вересня

Всі новини

У Раді задумалися над фінансуванням іноземців-пілотів F-16

У Верховній Раді України розповіли про ідею рекрутингу іноземних пілотів F-16 з варіантом фінансування охочих, проте вбачають проблему в одній великій системі.

Про це для "Апострофа" розповів перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності, депутат від партії "Голос" Андрій Осадчук.

Він задається кількома питаннями, які не вважає риторичними, зокрема щодо фінансування іноземних пілотів F-16:

"... чи зробили вони (партнери - "Апостроф") все, щоб ми якомога швидше вирвалися з цього жахіття - питання не риторичне. Чи можна було б оголосити рекрутинг пілотів F-16, які на пенсії, питання не риторичне. Чи є бажаючі серед хлопців за гроші повправлятися на F-16 за Україну - питання не риторичне".

Нардеп переконаний, що такі охочі точно знайдуться: "Впевнений, що такі є, і думаю, досить багато".

Вважає, що навіть можна було б знайти фінансову підтримку: "Чи можна було б знайти фінанси саме для них десь на Заході цільове? Думаю, можна було б".

Проте наголосив Осадчук і на певній проблемі щодо цього: "Тобто все можна було б знайти, але все вплітається в одну велику систему, в якій ми живемо і боремося 3-й рік: кількість і якість зброї, яку ми отримували і отримуєм була і є недостатня. Президент кілька днів тому у черговому зверненні окремо акцентував - і повірте, коли він це робить, це не від хорошого життя - що треба прискорити логістику того, що обіцяли".