RU  UA  EN

Середа, 18 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Політика

Новини

18 вересня

Всі новини

Зеленський: Поки лише Білорусь відзначилася збиттям російських "шахедів". Це принизливо для Заходу

Президент України Володимир Зеленський під час виступу 13 вересня на ХХ щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії закликав західні країни до спільного збиття російських ракет та іранських "шахедів" в небі України.

Про це повідомляє "Апостроф", посилаючись на виступ глави держави.

Він зауважив, що союзники знищують ракети та безпілотники в небі країн Близького Сходу, однак досі немає реакції та аналогічних дій щодо України, навіть коли обстріли загрожують країнам НАТО. Досі лише одна Білорусь відома збиттям російських БПЛА.

На переконання українського президента, така поведінка є принизливою для країн сильного та демократичного світу.

"Якщо союзники разом збивають ракети, збивають дрони в небі Близького Сходу, то чому досі немає рішення про спільне збиття російських ракет, іранських шахедів в небі України? При цьому це не робиться навіть тоді, коли ракети і дрони прямують буквально на територію наших сусідів. І коли ми піднімаємо це питання (постійно, до речі) всі намагаються, якщо чесно, "заговорити". І бояться навіть сказати: "Ми працюємо над цим". І поки що лише Білорусь відзначилась збиттям російських "шахедів"... Я вважаю, що це принизливо, принизливо - для сильного, демократичного світу", - повідомив глава держави.

Нагадаємо, наприкінці літа, ВПС Білорусі вперше застосували авіацію для збиття російського шахеда.