RU  UA  EN

Середа, 2 жовтня
  • НБУ:USD 40.90
  • НБУ:EUR 45.25
НБУ:USD  40.90
Політика

Новини

2 жовтня

Всі новини

"Найбільший виклик - максимально залучити кошти": як зростає український ОПК

Україна очікує зростання темпів виробництва у шість разів - вітчизняні підприємства оборонно-промислового комплексу можуть виготовити продукції на 20 млрд доларів. Проте головним викликом й досі залишається дефіцит коштів.

Про це розповів міністр з питань стратегічних галузей промисловості Герман Сметанін на другому Міжнародному форумі оборонних індустрій (DFNC2).

Він зауважив, що у 2023 році український ОПК зріс втричі, а виготовив продукції на 3 млрд доларів. Проте, як зазначає Сметанін, цього року Україна має виробничі здатності виготовити продукції на 20 млрд доларів.

Разом з цим додає, що державний бюджет повністю не може покрити ці витрати. Тому деякі підприємства ОПК цього року не завантажені роботою:

"Цього року є недозавантаженість роботи наших підприємств. Наприклад, цього року ми виготовляємо за місяць більше артилерійських установок, ніж будь-яка інша країна у світі. За результатами минулого року ми трансформували "Укроборонпром", він став 49 серед 100 найбільших світових виробників зброї".

Міністр зауважив, що інвестори допомагають Україні збирати кошти на виробництво вітчизняного озброєння. Наразі головним викликом залишається максимальне залучення коштів для завантаженості підприємств ОПК:

"Сьогодні найбільший виклик – залучити максимально коштів для завантаженості виробництва вітчизняних потужностей для того, щоб наповнювався бюджет на наступний рік, щоб була можливість ще більше інвестувати у виробництво".

Раніше "Апостроф" писав. що Пентагон уклав контракт з Boeing на виробництво бомб малого діаметра. Окрім України, США хочуть продавати бомби Японії та Болгарії.