RU  UA  EN

Неділя, 13 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.60
НБУ:USD  40.85
Політика

Новини

13 жовтня

Всі новини

Сибіга закликав МКС відреагувати на страти українських військових та видати ордери на арешт військових злочинців

Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга звернувся до міжнародної спільноти з закликом жорстко відреагувати на страти українських військових росіянами та видати ордери Міжнародного кримінального суду на арешт російських злочинців.

Про це йдеться у заяві міністра, опублікованій у мережі Х.

"Жорстоке поводження Росії з українськими військовополоненими є абсолютним варварством, грубим порушенням міжнародного гуманітарного права, законів та звичаїв війни. Страти стають дедалі частішими, 95% військовополонених зазнають тортур, згідно з даними ООН, позбавлені елементарних потреб та доступу", - написав Сибіга.

Міністр закликав міжнародну спільноту вжити негайних заходів - видати ордери Міжнародного кримінального суду на арешт російських злочинців, посилити санкції, вимагати доступу міжнародних спостерігачів і медиків до місць утримання українців та сприяти звільненню військовополонених і всіх незаконно утримуваних осіб.

Нагадаємо, аналітики DeepState повідомили, що у Курській області росіяни розстріляли дев’ятьох українських військових, які вирішили здатися в полон.