RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Світлична і Бойко лідирують в опитуванні довіри серед жителів Харківської області

Глава Харківської ОДА Юлія Світлична і мер Харкова Геннадій Кернес мають найвищий рівень підтримки серед жителів області, в той час як серед партій найбільша підтримка в «Опозиційного блоку».

Про це свідчать результати дослідження, проведеного на Харківщині за ініціативи Інституту глобальних стратегій Вадима Карасьова, повідомляє Центр Разумкова.

Дослідження, проведене Українським інститутом соціальних досліджень імені О.Яременка, Центром Разумкова і Центром «Соціальний моніторинг», стало одним з наймасштабніших у регіоні за останні кілька років – було опитано близько 20 тисяч респондентів. Як відзначили дослідники, Харківська область фактично єдина в Україні, де в області живе стільки ж виборців, як і в обласному центрі. Тому, оцінюючи перспективи політичних сил і лідерів, важливо звертати увагу на розподіл показників.

«Серед місцевих лідерів позитивно оцінюють роботу Юлії Світличної, голови ОДА, 64% опитаних респондентів. Позитивна оцінка Мера Харкова Геннадія Кернеса – 60%. Баланс позитив-негатив у Світличної – 36%, у Кернеса – 30%. Найвищий рівень негативу – у Михайла Добкіна (60%)», – повідомляється в дослідженні.

Найвищий рівень підтримки серед партій – в Опозиційного блоку.

«Опозиційний блок готові підтримати на виборах 20% опитаних жителів регіону. Друге місце – у партії «За життя» з 13% підтримки. Третє – у «Батьківщини», яку готові підтримати близько 11% опитаних, четверте – БПП «Солідарність» (10%)», – говориться в дослідженні.

За результатами опитування, 22% респондентів (з тих, хто визначився) готові віддати свій голос на президентських виборах за Юрія Бойка, 12% – за Юлію Тимошенко і Вадима Рабіновича, за Петра Порошенка – 11% (12% жителів області та 9% – жителів міста).

На думку директора Інституту глобальних стратегій Вадима Карасьова, результати підтримки місцевих лідерів демонструють, що на Харківщині з'явився новий центр впливу.

«У Харківській області утворилося два головних лідери громадської підтримки. Перший: демократичні сили на чолі з головою ОДА Світличною все сильніше сприймаються жителями як новий реальний центр влади та центр впливу на розвиток регіону. Другий: мер Харкова, в якого колись була монополія на владу в регіоні. Слід зазначити, що у самому Харкові найбільшу довіру має Кернес, проте в містах та районах області значно вищий рівень довіри у Світличної», – зазначив Карасьов.

Він упевнений, що багато в чому це стало можливим тому, що сьогодні результати роботи керівника ОДА видно не тільки в обласному центрі, але й по всій області.

«Регіон розвивається і це помітно всім. Голова ОДА Світлична працює в команді президента. Як результат – більш позитивна оцінка діяльності Порошенка по області, ніж по Харкову. Тоді як у місті господарські успіхи мер концентрує на собі», – резюмував Карасьов.

Польова частина опитування проводилася з 13 квітня по 5 травня 2018. Всього опитано 18451 респондентів: 4636 респондентів у м. Харкові та 13815 осіб у Харківській області. У кожній з 42-х територіально-адміністративних одиниць (9 районів міста Харкова, 6 міст обласного значення, 27 районів області) було опитано не менше 400 респондентів.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ПолітикаВибори
Теги: