RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Багато хто відмовиться від участі: в Раді дали прогноз по виборах президента

Чимало претендентів на президентське крісло, які вже озвучили про свої плани балотуватися, відмовляться від висунення своїх кандидатур на виборах.

Про це, підбиваючи політичні підсумки тижня для "Апострофа", сказав народний депутат Віктор Чумак.

"Нам з Анатолієм Гриценком немає про що домовлятися, ми вже давно про все домовилися. Піти від демократичного табору має один кандидат з найбільшою довірою виборців. А всі інші мають об'єднатися для проходу в ВР. Це – єдина формула перемоги, коли ми зможемо об'єднати всі демократичні партії в одну команду. Якщо знову підемо десятьма командами, то тільки розпорошимо все", - зазначив він.

Крім того, Чумак вважає, що до першого туру багато кандидатів знімуться з виборів. Більш того, він і сам готовий поступитися іншому демократичному кандидатові.

"Я думаю, до грудня відбудеться кристалізація остаточних рішень: всі на президентські вибори не підуть. Люди, які будуть бачити, що у них немає шансів, скоріш за все, не підуть. А у тих, хто піде, результат не буде перевищувати і двох відсотків. Це погано, тому що ці 2% будуть відібрані у когось іншого. Але я думаю, що розумні люди зроблять вибір ще до першого туру, і в першому турі залишиться хтось один з демократичних кандидатів. Я говорив уже десятки разів: якщо буде інший кандидат, я з легкістю поступлюся, без проблем", - сказав Чумак.

Детальніше дивіться у відео "Апострофа":

Нагадаємо, як раніше повідомлялося, у виборах президента України мають намір взяти участь майже 70% виборців, проте рейтинги основних можливих кандидатів невисокі.