RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Рейтинги не допоможуть: в Україні пояснили, чому Тимошенко не зможе стати президентом

Незважаючи на порівняно високі рейтинги, існує ряд серйозних перешкод для того, щоб Юлія Тимошенко перемогла на президентських виборах в травні 2019 року.

Про це "Апострофу" в інтерв'ю розповів соціолог Олександр Вишняк.

За його словами, чинний президент Петро Порошенко швидше за все вважає Тимошенко підходящим кандидатом для того, щоб поборотися з нею в другому турі.

"По-перше, в Україні ніхто ніколи не перемагав, балотуючись втретє. А по-друге, у Тимошенко немає ніяких новий ідей у порівнянні з тими, які вона висувала 10 років тому. Плюс є ще один фактор: в умовах війни шанси у жінок на перемогу значно нижчі, ніж у мирний і благополучний час. Але ми пам'ятаємо, що і в мирний час Юлія Володимирівна програла", - відзначає Вишняк.

Крім того, нинішній рейтинг Тимошенко, незважаючи на те, що виглядає досить високим, навряд чи буде достатнім для перемоги.

"Тимошенко має вищий рейтинг першого туру, ніж інші кандидати. Але 15-20% підтримки – це ще не перемога. Потрібно 50% і більше. Жодна соціологічна компанія не публікує, на якому вона місці за рейтингами другого туру, тому що тут Юлія Володимирівна вже не лідирує. Вірніше, вона лідирує, але всього лише на кілька відсотків випереджає Порошенка, який вийде до другого туру без проблем", - каже соціолог.

Детальніше про те, чого чекати від виборів 2019 року читайте в інтерв'ю "Апострофа" з соціологом Олександром Вишняком: У Тимошенко мало шансів, зупинити Порошенко може тільки один кандидат.