RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Названий рецепт підйому української економіки

Новий економічний курс допоможе правильно побудувати економіку та дасть можливість молоді працювати в Україні.

Про це Юлія Тимошенко зазначила під час зустрічі зі студентами Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка.

Лідер "Батьківщини" назвала п’ять основних кроків для розвитку нашої економіки.

По-перше, потрібно розвивати внутрішній ринок.

"Внутрішній ринок – це купівельна спроможність людей. Головний інвестор у країні – це людина, яка може щось купувати. Якщо людина не здатна купувати їжу, одяг, медикаменти, економіці немає куди це продавати. Треба створити внутрішній платоспроможний ринок", – пояснила голова партії.

Вона зауважила, що в доларовому обчисленні ВВП за 4,5 роки впав у 1,6 раза: "Економіка падатиме, якщо доходи будуть в 16 разів нижчі, ніж в об’єднаній Європі, і в 23-24 рази нижчі, ніж у США".

По-друге, треба докорінно поміняти грошово-кредитну політику.

Як зазначила Юлія Тимошенко, у Нацбанку "виростили" фінансову піраміду депозитних сертифікатів.

"Нацбанк грубо запозичує гроші під 18% річних за умовно стабільного курсу валюти. Ця фінансова піраміда накопичила борг на рівні 84% ВВП. Усі запозичення у світі під державні гарантії і на держпотреби робляться під 1.5 – 3%, а в нас – 18%. За 4,5 роки з України витягнули майже 13 млрд дол. Стільки ми від МВФ отримали", – обурилася лідер партії.

"Якщо змінимо систему, тоді повернемося до нормального кредитування економіки. Треба видалити з Нацбанку всі спекулятивні оборудки, які виснажують наш золотовалютний резерв і бюджет", – додала Юлія Тимошенко.

По-третє, в Україні вдвічі завищене податкове навантаження на бізнес: "У нас 60% економіки в тіні. Треба змінити податкову систему та поставити в правильну позицію щодо бізнесу".

Наступна складова – перейти до перероблення в Україні сировинної продукції.

"Ми отримуємо від експорту аграрної сировини 18 млрд євро на рік. Якщо переробляємо вдома сировину – 180 млрд від продажу готової продукції як всередині країни, так і за її межами. ВВП 112 млрд дол. (2017р.), а можемо тільки від аграрного сектору отримувати 180 млрд євро", – наголосила вона.

Юлія Тимошенко звернула увагу на те, що якщо переробляти свої ресурси, «ми можемо кредитувати МВФ, а не вони нас».

І остання, п’ята складова, усунути безконтрольність та безвідповідальність влади.

Повне перезавантаження влади, починаючи з Нової Конституції, Нового економічного курсу, стратегії миру, допоможе вивести Україну з кризи.

"Ми маємо все для того, щоб показати високий клас організації свого життя. Ми можемо робити зміни. У нас є всі шанси побудувати красиву архітектуру нового суспільства", – переконана лідер "Батьківщини".

Юлія Тимошенко також наголосила на тому, що сьогодні національна мета – побудувати такі порядки та правила життя, "які дадуть можливість кожній людині реалізувати свій потенціал у гармонії з Богом, природою та людьми".