RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Богомолець заявила, що газові тарифи підвищили в інтересах олігархів

Підвищивши тарифи, уряд пішов на політичне самогубство, і тільки прихід до влади нових, моральних політиків зможе витягнути Україну з боргової "ями", в якій вона знаходиться.

Про це повідомила народний депутат і голова комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я Ольга Богомолець на сторінці в соціальній мережі Facebook.

"Уряд вчинив суїцид через жадібність. Жадібність дуже часто буває сильніше інстинкту самозбереження. Підвищення тарифів на газ - безглузда з точки зору оздоровлення української економіки ідея - смертельно вдарило як по кишенях пересічних українців і підприємців, так і по рейтингу чинної влади. Чому ж на це погодився уряд? Прості цифри свідчать про те, що сенсу в цьому підвищенні не було ", - заявила парламентарій.

За її словами, для поповнення золотовалютних резервів Україна з 2015 до 2017 року отримала $ 8,7 млрд, плюс за підвищення тарифів ми повинні отримати ще $ 1,9 млрд. Результат-близько $ 10,6 млрд, або приблизно 300 млрд гривень.

"Причому ці гроші витрачати на розвиток економіки ми не можемо - вони просто лежать, щоб всі думали, що ми багаті і створювалося хибне враження економічної стабільності країни. У той же час з 2015 року на субсидії населенню з бюджету було спрямовано майже 200 млрд гривень, плюс майже 100 млрд гривень додатково витратить держава на опалення і гаряче водопостачання бюджетних установ у зв'язку з підвищенням тарифів. Виходить, що держава втрачає 300 млрд грн через нестримного бажання позичити ті ж 300 млрд. Де ж логіка влади в тому, щоб наносити державі збитків на 300 млрд, а потім займати їх під відсотки, ще й вбиваючи себе рейтинг? "- поцікавилася депутат.

Політик вважає, що такі дії є наслідком недалекоглядної політики уряду на чолі з Володимиром Гройсманом.

"Логіка не всім зрозуміла, але дуже проста. Гроші у МВФ займає держава Україна, і віддавати їх будемо ми. А субсидії, що виділяються з бюджету, - йдуть в кінці кінців в кишені олігархів, які контролюють майже всю енергетику України. Підвищивши тарифи, керівництво Уряду пішло на свідоме політичне самогубство, розуміючи, що дуже скоро і так доведеться звільняти кабінети. Але замість цього вони на роки вперед забезпечили українських олігархів надприбутками, збільшивши як нові тарифи, так і нові борги перед МВФ ", - підкреслила парламент арій.

Голова комітету вважає, що тільки прихід до влади нових політиків, які діють за християнською мораллю, зможе витягнути країну з боргової ями.

"З тими, хто прийняв антинародні рішення - все буде добре, навіть якщо вони не втримаються в кріслах. Адже до влади під різними партійними прапорами знову рвуться все ті ж олігархічні сили, які в новому парламенті прикриють своїх благодійників з нинішнього уряду. Нам знову хочуть змінити вивіску, не змінюючи суті. І тільки в наших силах не допустити такого сценарію ", - констатувала Ольга Богомолець.