RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

У Тимошенко озвучили план підтримки молоді

Після перемоги на президентських виборах Юлія Тимошенко введе комплексну програму підтримки молоді, яка буде включати гідні стипендії, мікрокредитування бізнесу, низькі кредити на житло і фінансову допомогу при народженні дитини.

Про це Юлія Тимошенко заявила під час Національного Форуму "Нова соціальна доктрина: Нові можливості для кожного", який проходить сьогодні в Києві.

За її словами, перш за все, потрібно переглянути всі підходи до виплати стипендій - вони будуть не менше реального прожиткового рівня.

"На жаль, більше мільйона молодих хлопців зараз виїжджають на роботу за кордон, не знаходячи собі місця в Україні. Кожен 4-й молодий українець у віці 14-29 років залишається взагалі безробітним", - констатувала політик.

"Нам необхідно задіяти механізм стимулювання підприємств - через зниження податків - для залучення до роботи молодих фахівців. У країнах ЄС системи надання субсидій роботодавцям, які влаштовують молодь або забезпечують випускників робочим місцем", - пояснила Юлія Тимошенко.

Молодь, зазначає голова партії, зможе також отримати мікрокредити без застави під 3% річних під готовий бізнес-план: "Ми знімемо всі обмеження на створення і правильне масштабне фінансування українських стартапів і малого бізнесу. Наша молодь матиме гідну роботу і гідні на рівні світових стандартів доходи "

Для того, щоб залишити молодь в Україні, необхідно також забезпечити їх сім'ї житлом, зазначає лідер "Батьківщини" і додає: до 80% молодих людей не мають свого власного житла.

З огляду на це Юлія Тимошенко введе житлову програму для молоді: через іпотечні кредити, без застави та першого внеску, мінімум на 10 років, з державним ринковим страхуванням.

Крім того, політик закликає зламати страшну тенденцію в Україні, коли смертність вдвічі перевищує народжуваність: "Для того, щоб підтримати молодих не тільки роботою, житлом, а й стимулювати їх прагнення народжувати дітей, ми відновимо ті виплати при народженні дитини, які платило мій уряд . І вони були найбільшими за всі часи ".

Після перемоги Юлії Тимошенко виплата при народженні першої дитини складе 50 тис. грн, другого - 100 тис. грн, а після народження третьої і більше - сума досягне 150 тис. грн.

"І це прораховано і посильно для бюджету - ми вводили ці виплати в валютному обчисленні", - додала лідер партії.