RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

Всі новини

В окремих регіонах Тимошенко підтримує чверть виборців - опитування

Юлія Тимошенко залишається беззаперечним лідером президентської гонки, вона впевнено перемагає майже у всіх регіонах, в ряді областей її підтримують понад чверть виборців.

Про це свідчать результати останнього опитування Соціологічної групи "Рейтинг".

Так, наприклад, на Чернігівщині віддати свій голос за главу "Батьківщини" готові 26,8% громадян, які вже визначилися і прийдуть на дільниці. У Київській області - 26,4%, в Полтавській - 25,3%, в Кіровоградській - 24,1%, у Вінницькій - 23,8%.

В окремих регіонах Юлія Тимошенко випереджає нинішнього президента втричі (Чернігівська область). Петро Порошенко, в свою чергу, в більшості областей вже поступається друге місце іншим кандидатам. Наприклад, на Луганщині він шостий - (6,1%), в Миколаївській і Харківській областях п'ятий - (6,4%) і (9%), в Запорізькій - четвертий - (8,4%).

У той же час нинішній президент залишається лідером антирейтингу по всій країні. Так, в Одеській області за чинного главу держави ні за яких умов не проголосує 75%, на Чернігівщині - 66%.

За останній рік істотно - в деяких областях втричі - зменшилася кількість переконаних у перемозі Петра Порошенка. У ті ж три рази зросла кількість виборців, які вважають, що наступним президентом стане Юлія Тимошенко.

Опитування проводилося з 16 листопада по 9 грудня 2018 року. У дослідженні, проведеного методом особистого інтерв'ю взяли участь по 1600 респондентів у кожній області України. Вибірка сформована з урахуванням вікової та гендерної структури області з урахуванням типу поселення. Похибка становить не більше 2,4%.