RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Стало відомо, що в регіонах думають про фаворитів президентських перегонів

Юлія Тимошенко, як і раніше, є лідером президентського рейтингу.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав політолог Дмитро Корнейчук.

"Соціогруппа" Рейтинг "опублікувала масштабне дослідження "Портрети регіонів" (за грудень місяць), в якому відображається електоральна картина в Україні перед стартом виборчої кампанії.По-перше, Тимошенко як і раніше є безальтернативним лідером президентської гонки (20, 8%), випереджаючи майже в два рази чинного президента Порошенка (11, 1%). По-друге, Тимошенко - це єдиний кандидат, який показує найбільшу динаміку зростання рейтингу (з 13% в 2014-му році до 20, 8% на грудень 2018 го ). До речі, Порошенко - це лідер по падінню підтримки (55% в 2014-м і 11, 1% на грудень) ", - написав він.

За словами експерта, програма "Новий курс" об'єднує українців.

"Крім того, Тимошенко - єдиний політик, який має найбільшу підтримку по всіх регіонах країни (крім Донецької, Луганської та Харківської областей). Це, до речі, підтверджує той факт, що її передвиборча програм "Новий курс" об'єднує українців, а не розколювати країну, як це робить псевдопатріотизм Порошенка. ППо-четверте, Тимошенко в другому турі президентських виборів з великим відривом перемагає будь-якого іншого кандидата.Так, Тимошенко виграє у Порошенка (32% проти 18%), у Бойка (34% проти 18%), у Гриценка (30% проти 25%) ", - додав Корнейчук.

Він також звернув увагу на дані дослідження за іншими хвилюючими українців питаннями.

"Наприклад, 51% опитаних очікує значні фальсифікації на президентських виборах. 82% українців незадоволені роботою президента Порошенко і 88% - роботою Ради. 42% українців вважають, що в країні зріс рівень корупції. Більше половини України незадоволена якістю освіти, боротьбою зі злочинністю , станом доріг. 71% незадоволені соціальним захистом населення, 82% - рівнем медицини ", - написав політолог.

Крім того, важливими є і найсвіжіші дані про розколюють суспільство питаннях, вважає Корнейчук.

"Цікаві цифри по формально таким, що розколює суспільство питань. Так, 63% українців вважають, що державною мовою має бути українська, 63% вважають Росію агресором через її дій по відношенню до України, 54% за вступ України в ЄС і 44% - за вступ до НАТО ", - підсумував він.