RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Тимошенко назвала вибори 31 березня шансом на становлення України

Президентські вибори – це можливість зупинити приниження України та дати їй шанс на становлення.

Про це Юлія Тимошенко заявила під час мітингу в Лубнах на Полтавщині.

За її словами, після Революції Гідності люди втратили віру в те, що в країні щось зміниться на краще, адже реформи влади не привели до покращення життя людей. До того ж, на її переконання, так і не було здійснено жодного перетворення, яке б відповідало європейським стандартам.

Наразі з країни їдуть креативний клас і професіонали. Саме тому, наголошує Тимошенко, завдання нового президента – повернути довіру людей і створити всі умови для реалізації кожного на Батьківщині.

"Або ми робимо Україну конкурентом у світі в боротьбі за свій народ, або через 5 років у нас будуть незалежність, гімн, прапор, але не буде кому країну піднімати. Ми прийшли до тієї межі, коли президентські вибори – це не вибори, це бути або не бути Україні", – зауважила політик.

Ініційований Тимошенко та розроблений з фахівцями Новий курс – якраз є чіткою стратегією, яка потрібна для відродження та становлення країни.

У документі прописано, як провести інвентаризацію та правильно розпоряджатися багатствами України, відновити промисловість, як зробити 2,5 млн фермерських господарств в Україні і як продавати не сировину, а готову продукцію.

Окрім того, Новий курс передбачає запровадження медичного страхування.

"Роботодавці за рахунок зниження податкового тиску платитимуть обов’язкову страховку для працюючих, а для пенсіонерів і дітей, непрацездатних страховку платитиме держава. На охорону здоров’я у нас буде набагато більше фінансів, ніж є сьогодні. І за півроку ми матимемо нормальну працюють страхову медицину", – сказала лідер "Батьківщини".

Також нова влада створить персоніфіковану пенсійну систему. Так, повідомила Тимошенко, внески за людину перераховуватимуться на її приватний пенсійний рахунок у державному банку, де все життя накопичуватимуться гроші і банк платитиме депозити. Пенсії для тих, хто має мінімальний стаж, будуть не нижче, ніж прожитковий мінімум – 4425 грн, додала кандидат у президенти.

"В Україні існує закон і Конституція, які передбачають, що не можна людям платити менше мінімального прожиткового рівня (сьогодні бюджетом закріплено 4425 грн). Тож жодному пенсіонеру не можна платити менше за 4425 грн", – наголосила вона.

Після перемоги на виборах новий президент також спрямує газ власного видобутку на потреби населення і знизить його вартість вдвічі.