RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

У Тимошенко розповіли про факти порушення на виборах президента

У штабі кандидата в президенти України Юлії Тимошенко розповіли про окремі порушення під час голосування на виборах президента України.

Деталі оголосив на брифінгу заступник голови партії "Батьківщина" Григорій Немиря.

За його словами, станом на 19 годину команда Тимошенко продовжує фіксувати порушення, зокрема підписання членами ДВК порожніх протоколів про підрахунок голосів виборців заздалегідь. Такі випадки виявлено в Донецькій області (округ 50, дільниця № 140769), у Київській області (округ 97, дільниця № 320027) та на Львівщині (щонайменше 8 дільничних виборчих комісій).

Факт підкупу виборців зафіксовано у Волинській області (округ №22). Як зазначив представник "Батьківщини", особи, які зустрічають виборців після голосування, направлять їх до певної квартири і там відбувається передача грошей.

Окрім того, порушення процедури голосування відбувалися у Донецькій області (округ 49 та 52). За словами Немирі, група невідомих осіб спортивної тілобудови увірвалися до дільниці та вкинули в кожну скриньку по пачці бюлетенів.
Також він розповів про трюки зі зникаючими чорнилами, спробами організувати каруселі, видачу одної довідки лікаря на 60 заяв виборців, які виявили бажання голосувати "на дому" (Івано-Франківська область, Калуський район).

Наявні і досить дивні випадки щодо порядку ведення реєстру на Софіївській Борщагівці у Києві.

"Вул.Братська, 9 – це адреса 8-поверхового будинку, громадяни якого не змогли проголосувати. Виявилось, будинок не знаходиться в реєстрі виборців. А це десь 80-90 сімей", – зауважив Немиря.

Також він заявив, що на закордонних виборчих округах керівники дипломатичних та консульських установ намагаються впливати на діяльність виборчих комісій.

Як наголосив Немиря, представники "Батьківщини" перебувають в постійному контакті з численними міжнародними місіями спостерігачів під егідою ОБСЄ, за участі ПА НАТО, Європарламенту, Ради Європи, спільна місія IDI, IRI та багато інших.

За інформацією цих спостережних місій, "Батьківщина" з погляду фактажу та реєстрацій фактів порушення проявляє себе найкраще.

"Це дуже важлива частина виборчого процесу. "Батьківщина" показує приклад професійної співпраці з міжнародними виборчими спостерігачами та місіями", – підсумував він.