RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

У одного з кандидатів в президенти зафіксували масову накрутку голосів

У Мангушському районі Донецької області були зафіксовані ознаки фальсифікації результатів виборів президента у першому турі голосування, правоохоронці вже почали перевірку.

Про це повідомили на сайті Національної поліції в Донецькій області.

Так, члени місцевої територіальної виборчої комісії звернулися з відповідною заявою до правоохоронних органів. За їхніми даними, інформація, передана в Центральну виборчу комісію щодо розподілу голосів, не збігається з даними на сайті ЦВК. Зокрема, різниця на користь одного з кандидатів в президенти на сайті збільшена в 9 разів.

Нацполіція внесла вказаний факт до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками правопорушення за ст.158 КК України - "Надання неправдивих відомостей до органу ведення Державного реєстру виборців чи фальсифікація виборчих документів".

Правоохоронці займаються пошуком осіб, причетних до фальсифікацій.

Як повідомляв "Апостроф", 1 квітня голова МВС України Арсен Аваков розповів про десятки кримінальних проваджень, відкритих за підсумками минулого напередодні першого туру президентських виборів. За його словами, після голосування було відкрито 61 розслідування у справах, пов'язаних з порушенням виборчого законодавства.