RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Путін сприятиме поразці Порошенко на виборах - аналітики з США

У Кремлі готові надати підтримку конкуренту Петра Порошенка на президентських виборах в Україні, в надії, що з новим українським президентом вдасться домовитися з питань Криму і Донбасу.

Про це повідомляється в блозі на американському сайті UkraineAtWar.

Аналітики відзначають, що нетак давно один з пропутінських російських політиків - Володимир Жириновський відкрито висловлювався на користь Володимира Зеленського, оскільки, на його думку, "ніхто в Росії не чекає переобрання Порошенко".

Також сам президент РФ Володимир Путін в ході зустрічі на Валдаї помічав, що чекає результатів українських виборів, щоб у нього була можливість "вести переговори з новим президентом". На думку експертів, Путін бачить в Зеленському людину, яка зможе припинити європеїзацію України.

Росія вже робила ставку на українських виборах, в першому турі українських виборів її інтереси представляли Юрій Бойко і Олександр Вілкул. Також Юлію Тимошенко в Кремлі розглядали як людину, з якою можна вести переговори про територіальні поступки з боку України в обмін на врегулювання конфлікту.

"Тепер Росія має можливість нав'язати Україні погані "мирні" угоди через Зеленського", - пишуть в UkraineAtWar.

У США не виключають, що подібні переговори з агресором можуть спричинити гостро негативну реакцію суспільства, до чергового Майдану і імпічменту новообраного президента, тому що три чверті українців вважають, що російсько-українські відносини можуть покращитися лише після того, як Росія поверне Крим під український суверенітет і завершить військову агресію на сході України.

Аналітики звернули увагу, що кампанія Порошенко проходить під гаслом "Армія, Віра, Мова", побудованого на платформі українського націоналізму, а також, що Україна практично вирвалася з-під духовного впливу Росії, створивши власну православну церкву. Згадують в США і прийняті євроінтеграційних правок до Конституції, а також зміцнення ЗСУ, яке робить практично нереальною небезпеку вторгнення Росії.

"Хоча другий тур буде між Зеленським і Порошенко, справжня боротьба буде між Порошенком і Путіним. Путін ненавидить Порошенко, оскільки вважає його серйозною перешкодою для повернення України під вплив Росії", - підсумували в UkraineAtWar.