Кандидата в президенти покарали за порушення на виборах

Лідеру "Радикальної партії" і кандидату на виборах президента 2019 року Олегу Ляшко був виписаний адміністративний протокол за демонстрацію на камеру свого виборчого бюлетеня під час голосування 31 березня.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, передає "Інтерфакс-Україна".

"Зараз більше 170 людей, таких які отримують вже протоколи. Сподіваюся, що суд ці протоколи підтвердить і це буде хорошою превенцією... Адміністративний протокол йому (Ляшко - прим. ред.) вже виписано", - сказав Аваков.

За його словами, понад 300 кримінальних проваджень були зареєстровані за 3 місяці передвиборчої компанії та день голосування.

"У рамках цих справ у нас 24 підозри вже пред'явлені і 8 справ знаходяться в суді. Більше 500 протоколів адміністративних, в тому числі багатьом народним депутатам, двом головам обласних державних адміністрацій, мерам міст за публічну агітацію на виборчих дільницях і т.д." , - додав міністр.

Нагадаємо, докладніше про порушення під час першого туру виборів президента в Україні читайте в матеріалі "Апострофа": Втеча з бюлетенями, підкуп виборців і підпал урни: які порушення фіксуються на виборах.