RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

На Заході пояснили, чого чекати українцям в разі обрання президентом Зеленського

Небезпека президентства Володимира Зеленського полягає в тому, що він може піти на переговори з президентом Росії Володимиром Путіним без наявності будь-якого далекоглядного плану.

Таку думку в інтерв'ю "апостроф" озвучив старший науковий співробітник Європейської ради з міжнародних відносин (ECFR) Ендрю Вілсон.

"Раціональне очікування - це величезні ризики. Зеленський точно не тупий, це не Трамп. Тож є ймовірність, що він вчитиметься на посаді й навіть досягне успіху. Навряд чи він пішов на це, щоб провалитися. Найбільший ризик полягає в тому, що він буде трохи наївним. Він не полетить першого ж дня на посаді до Москви обійматися з Путіним, але певна наївність можлива. Також він може приділяти більше уваги внутрішнім українським справам. Скажу як британець: один із уроків Brexit полягає в тому, що не слід починати перемовини без плану. Просто вести перемовини з Путіним - це не план", - впевнений він.

Крім того, за словами експерта, варто також враховувати і реакцію "ключових гравців в Україні".

"Росія хоче, щоб Україна була слабкою. Якими будуть наслідки, залежить від того, як на перемогу Зеленського відреагують ключові гравці в Україні, чи підтримають вони його. Тому це залежить не тільки від Зеленського і його команди", - додав Вілсон.

Детальніше про це читайте в матеріалі "Апострофа": Зеленський точно не Трамп - Ендрю Вілсон.