RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Результат виборів можуть оскаржити, якщо ЦВК не проведе жеребкування для бюлетеня заново - експерт

Ситуація з "Рухом нових сил" створила правовий прецедент, тому щоб убезпечитись від оскаржень та претензій, ЦВК потрібно було повторне жеребкування провести відразу.

Про це пишеу себе на сторінці політолог Владислав Дзівідзінський.

"Якщо після ручного введення Центральною виборчою комісією до виборчого бюлетеню партії "Рух Нових Сил" не провести повторне жеребкування, то цілком ймовірно учасники виборчого процесу, які не набрали достатньої кількості голосів, будуть оскаржувати результати виборів під приводом порушення процедури нумерації партій у бюлетені", - наголошує експерт.

"Своїм рішенням надати номер одній із політичних партій ЦВК створила підґрунтя для сумнівів у легітимності виборчого процесу. Насправді, особливих перешкод для швидкого проведення повторного жеребкування немає. Тим більше, що керівники поліграфічного комбінату "Україна" заявили, що потужностей для швидкого друку у них достатньо", - пише політолог.

Дзівідзінський підкреслює: в інтересах усіх, щоб повторне жеребкування пройшло якнайшвидше та друк бюлетенів з новою нумерацією було вже розпочато. Оскільки саме оскарження та затяжні судові розгляди з боку ЦВК займуть той самий час, який був би витрачений на друк бюлетенів.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ПолітикаВибори Тема: Выборы
Теги: