RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Поліція паралізувала роботу ОВК на окрузі №94 - голова комісії

Поліція повністю паралізувала роботу окружної виборчої комісії одномандатного виборчого округу № 94 в Київській області, зірвавши процес підготовки до виборів 21 липня.

Про це заявила голова окружної виборчої комісії округу № 94 Світлана Циганій на брифінгу, пишуть "Українські новини".

За її словами, члени ОВК стали об'єктом тиску деяких учасників виборів, які використовують репресивну правоохоронну систему в своїх цілях.

"Близько 13.00 десять представників Національної поліції увійшли в приміщення окружної виборчої комісії №94, що прямо заборонено законом, під приводом вручення членам комісії повісток. У них сказано, що в органи досудового слідства їм треба прийти 19 і 20 липня. Члени окружної виборчої комісії номер 94 стали фігурантами надуманих кримінальних справ, порушених за заявами невідомих осіб. Їх намагаються залякати, а роботу комісії - зірвати", - підкреслила Циганій.

За її словами, виклик на допит напередодні виборів є нічим іншим як спробою зірвати виборчий процес в окрузі. Оскільки саме 19 липня комісія повинна прийняти від ЦВК бюлетені і роздати їх дільничним виборчим комісіям.

"Робота комісії повністю паралізована, люди налякані і не розуміють, що відбувається. Ми розцінюємо це як неприкритий тиск на членів комісії і спробу зірвати підготовку до дня голосування 21 липня", - розповіла голова ОВК.

Циганій зазначила, що за цією акцією стоять політичні хабарники, які неодноразово погрожували членам комісії, обіцяючи привести поліцію, намагалися зірвати робочі засідання комісії і таким чином повністю паралізувати процес підготовки до виборів. Видання зазначає, що за такою поведінкою неодноразово помічали Ігора Мосійчука, який балотується на окрузі.

"Схоже, що правоохоронці виконують політичне замовлення, порушуючи при цьому закон. Я хочу звернутися до пана Авакова: невже це та поліція, на яку ми всі заслуговуємо після стількох років реформ?" - заявила голова ОВК.

Голова окружної виборчої комісії також зазначила, що комісія звернулася до міжнародних спостерігачів, в тому числі до представників ОБСЄ, щоб вони дали оцінку спробам зірвати виборчий процес в 94 окрузі.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ПолітикаВибори
Теги: