RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Кошмарив забудовників замість роботи в Раді: експерт оцінив шанси на переобрання нардепа Левченко

Політтехнолог Володимир Макаровський вважає основним завданням нардепа Юрія Левченка, який спеціалізується на акціях протесту на будмайданчиках – не припинити незаконне будівництво на вимогу мешканців, а змусити забудовника "вирішити питання".

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

На його думку, спочатку ідея боротися із забудовниками на стороні місцевих жителів - благородна і заслуговує заохочення. Але тільки в тому випадку, якщо борці із забудовниками переслідують інтереси громади, а не займаються власним збагаченням і наповненням партійної каси.

Як приклад такої "псевдоборотьби" Макаровський назвав народного депутата від ВО "Свобода" Юрія Левченка і його однопартійця в Київраді Святослава Кутняка.

"Ці товариші, наділені мандатами, приймають проблеми людей, уважно слухають побажання і в прямому сенсі починають масово "кошмарити" забудовників. Підключаються ЗМІ, цілеспрямований Левченко героїчно відстоює права людей, воює з забудовником чергового ЖК на телекамеру, організовуються постановочні бійки. Левченко з Кутняком стають мало не основним борцями за київські парки, дитячі майданчики, ясла і школи, будівництво яких злі забудовники хочуть проігнорувати", - пише політтехнолог.

За словами Макаровського, у всіх цих історіях однаковий результат: забудовник продовжує будувати об'єкт за раніше наміченим планом, шум у пресі затихає, а Левченко з Кутняком зникають. Так відбувається тому, що "активісти" вимагають гроші з забудовників, щоб припинити акції протесту. І на тих майданчиках, де це вдається зробити, акції згортаються.

"За те, щоб залишити в спокої девелоперів і залагодити "конфлікт з суспільством", вони вимагають 1,5-2% в квадратних метрах. Зіставивши це з вартістю київського житла (а Левченко і Кутняк "спеціалізуються", в основному, на великих об'єктах в центрі міста), на кожному комплексі це виливається в колосальні суми - до 2 млн доларів за об'єкт!", - зазначив Макаровський.

Також в своєму пості політтехнолог зазначає деякі деталі біографії Юрія Левченка. Так, у жовтні 2017 року той, намагаючись зірвати прийняття законопроекту щодо мирного врегулювання ситуації в зоні АТО, кинув у сесійну залу димову шашку. У березні 2018 року під час чергової акції протесту намагався жбурнути в натовп людей "коктейль Молотова". Крім того, нагадує експерт, за всю каденцію народний депутат Левченко пропустив більше половини пленарних засідань, а невиконаними залишилося більше 2/3 передвиборних обіцянок.

"Історія повторюється двічі: перший раз у вигляді трагедії, другий - у вигляді фарсу. Пан Левченко намагається пробитися в парламент все по тому ж 223-му столичному окрузі. Їздить по зустрічах, роздає обіцянки, звітує про нібито виконану роботу ... Чи потрібен жителям Шевченківського району, який входить у 223-й округ, такий народний депутат? Який реальні результати роботи підмінив скандалами і агресивними витівками? Перетворивши активістську діяльність в прибутковий бізнес? Не думаю, що Юрій Левченко зможе переобратися ... ", - резюмує Володимир Макаровський.

Як повідомлялося, про рейдерський бізнес Юрія Левченка писали ЗМІ. Київські девелопери на умовах анонімності розповіли про методи, якими Левченко "бореться" з незаконною забудовою, а також про "тарифи", які представник "Свободи" встановив за припинення акцій протесту на будмайданчиках.