RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Кандидат у депутати Безугла розповіла про "сітки Костенко" на 217 окрузі в Києві

У Києві викрили незаконну "сітку" підкупу виборців в 217 окрузі.

Про це заявила кандидат у народні депутати в окрузі № 217 у Києві Мар'яна Безугла, передає УНІАН.

"Ми зібрали прес-конференцію, щоб донести до суспільства ситуацію, яка склалася в 217-му окрузі через діяльність кандидата Людмили Костенко від партії "Європейська солідарність". Наша мета - зупинити масовий підкуп виборців", - сказала Безугла.

Минулого тижня в інтернеті почали поширюватися матеріали про так звані "сітки Костенко".

"Ми отримали незаперечні докази існування цієї "сітки" в мільйони гривень ... На нашу думку, джерелом є члени команди Костенко", - повідомила кандидат.

На прес-конференції були продемонстровані бази даних жителів Оболоні, де чітко прописано, хто відповідає за будинок, вказані прізвища та номери телефонів, адреси людей, які нібито вважаються "прихильниками". Також були продемонстровані записи телефонних розмов з людьми з цієї бази даних. В "сітці", зазначила Безугла, присутня певна ієрархія, є "старші груп".

"Такі особи несуть відповідальність за зв'язок з групами умовних волонтерів, мобілізацію підопічних на різні заходи, наприклад, зустріч з мером, який недавно приїжджав агітувати в робочий час. Розподіл винагород, звітність перед джерелами фінансування", - сказала вона.

Як заявила Безугла, "такі" сітки "відпрацьовувалися на виборах Київради, вони працювали на виборах президента".

"Одні і ті ж люди. Між ними розподілені сфери впливу: будинки, під'їзди, дитячі майданчики ... Йдеться про одну й ту ж політсилу - "Блок Петра Порошенко", яка просто змінила вивіску - "Європейська солідарність", - сказала кандидат в депутати.

Керуючий партнер Mitrax attorneys at law, адвокат Кирило Фесик звернув увагу правоохоронних органів і суспільства на те, що в Києві фактично діє "добре організоване злочинне угрупування, створене з метою спотворення результатів виборів".

"Група працює в Києві вже багато років. Вона має чітку ієрархію і відпрацьовану технологію ... Розслідувати ці злочини вкрай важко. Але ми хочемо докласти всіх зусиль для того, щоб встановити цих осіб", - заявив він.

За його словами, для реалізації таких схем, про які йде мова, необхідно значна кількість готівки, які "не проходить через виборчі фонди, за які ніхто не звітує".