RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Світличну на довиборах підтримують більшість жителів округу, а рейтинг губернатора впав - соцопитування

Результати опитування серед жителів виборчого округу №179, показали, що респонденти краще оцінюють стан місцевих справ, ніж ситуацію в країні. Тільки 19% вважають, що країна рухається в правильному напрямку, 63% - протилежної думки. У справах області оцінки наступні: 24% вважають, що справи йдуть у правильному напрямку, 51% - у неправильному, 25% не змогли оцінити. Жителі міст, молодь і заможні особи оптимістичні в оцінках.

Про це повідомили в соціологічній групі "Рейтинг".

43% опитаних задоволені діяльністю президента Зеленського, 45% - не задоволені. Краще оцінюють роботу глави держави жителі міст, забезпечені і молоді опитані. Серед виборців політсил більше позитивних відгуків про роботу президента серед прихильників партії "Слуга народу". Найбільш критичними є виборці партії "Європейська солідарність" і "Опозиційна платформа - За життя".

Лідером по довірі серед місцевих політиків є Юлія Світлична. Їй довіряють 70% опитаних, не довіряють - 21%. Главі Харківської обласної ради Чернову довіряють 24%, не довіряють - 22%, не знають його - 45%. Голови Харківської ОДА Кучеру довіряють 24%, не довіряють - 29%, не знають його - 28%, не визначилися з оцінками - 19%. Олексійчук респонденти не знають (84%). Довіряють їй - 3%, не довіряють - 11%. 67% опитаних знають, що 15 березня 2020 відбудуться проміжні вибори народного депутата по округу. 64% висловили готовність прийняти в них участь. Рівень передвиборної мобілізації вище серед старшої і забезпеченої категорій населення.

Лідером електоральних симпатій серед кандидатів є Ю.Светлічная. Її готові підтримати 62,3% тих, хто визначився і має намір голосувати. 12,5% підтримують В.Олексійчук - кандидата від партії "Слуга народу", 8,5% - О.Діденко - представника "Опозиційна платформа - За життя". Рейтинг інших кандидатів менше 2%. Не визначився кожен п'ятий виборець.

У рейтингу політсил лідером є партія "Слуга народу", яку готові підтримати 42,8% тих, хто має намір прийти голосувати. 30,4% підтримують партію "Опозиційна платформа - За життя". Рейтинг інших політсил нижче: партію "Батьківщина" підтримують 4,8%, Радикальну партію - 4,2%, партію "Європейська солідарність" - 3,6%, партію Шарія - 2,6%, партію "Сила і честь" - 2,3%. Рейтинг інших - нижче 1%. Тих, хто не визначився - близько 11-12%.

55% не знають, хто був депутатом від округу до перевиборів, 42% - знають. 21% вважає, що попередній депутат приділяв достатньо уваги вирішенню місцевих проблем, 51% - протилежної думки. 28% не змогли відповісти на це питання.

Відсутність роботи (67%) і низький рівень зарплат в регіоні - проблеми, які, на думку респондентів, є актуальними для регіону. 38% вважають проблемою занепад промисловості, 36% - стан доріг, 34% - неякісне медичне обслуговування, 33% - бідність, 26% - занепад сільського господарства, 23% - наркоманію та алкоголізм, 20% - вимирання сіл.

Аудиторія опитування - населення виборчого округу №179 від 18 років і старше. Вибірка репрезентативна за віком, статтю та типом поселення. Вибіркова сукупність: 1200 респондентів. Особисте формалізоване інтерв'ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження: не більше 2,8%. Терміни проведення дослідження: 15-22 лютого.